onsdag 29. oktober 2008

Fullt program.

Ja, denne uka er det mye som skjer. Og for å være helt ærlig liker jeg slike uker veldig godt. Mandag var det pizza-kveld på skolen for 1.-4. klasse. Det er alltid artig å se ungene opptre for oss foreldre. :) Tirsdag var vi på leketreff i Misjonsenteret i Namsos. Dette tilbudet er kjempekjekt. Tusen takk Britt Lise, for at du har ordnet med dette! Ungene leker fritt mens vi mødre koser oss med kaffe og koselig hverdagsprat. Vi har ei lita samlingsstund der vi får høre en beretning fra Bibelen og synger enkle barnesanger. Så spiser vi medbrakt matpakke sammen. Tirsdag kveld hadde jeg Moraz-selskap. Takk til alle dere som kom! Håper du ikke har fått skrekken for Smimoen Miriam ;)
I morgen, torsdag, reiser jeg til Tr.heim. på årets "damehelg". Å, som jeg gleder meg! Det er mamma og vi tre søstrene som har ei slik helg hvert år. Deilig, deilig! Det blir handling, kafèbesøk og middag på restaurant. Gleder meg også til å besøke Mormor og Morfar en kveld, og til å treffe deg tante Sissel!

1.-4. klasse synger for oss.

Emil og Ida Helen synger sammen.

Samlingsstund hvor vi får høre om når Jesus gjorde den blinde mannen seende.

Ungene prøver hvordan det er å være blind.
















søndag 26. oktober 2008

Travle tider i møte!



Benjamin blir 7 mnd. i morgen.

Som dere ser kommer han seg allerede over alt.






Basar på bedehuset.

Fine gevinster, både for liten og stor.


Det var godt oppmøte.


Barnetrekning er alltid populært. Gratis lodd med vinnergaranti!


Ivrige barnehender.




Veldig mange vil være med på utdelingen av gevinster.






fredag 24. oktober 2008

Benjamin og Maria.

Litt syk ennå, men glad igjen.

Tittei!

Maria leker med perler.

torsdag 23. oktober 2008

Fæl dag!

Sov fire timer i natt. Benjamin er syk. Vet ikke hva det er, sikkert ørebetennelse eller noe slikt. Han har iallfall vært urolig. Han har litt feber, akkurat så lite at han ikke er slapp og kosete. Bare sur! Har kun en på skolen i dag. Er sliten og sur jeg også. Smittsomt tror jeg, for alle hyler og krangler i dag. Har akkurat sendt ungene ut. Benjamin sover en dupp. Han sutrer mens han sover. I dag merker jeg mye til "gamle Adam". Hos ungene, men mest hos meg selv. Utålmodihet, hakking og kjefting. Du skal ikke slå i hjel, sier Herren. Hvor lett er det ikke å drepe med harde vonde ord. Drepe sine egne barns selvtillit og glede, trygghet og håp. Ja, jeg har ikke noe å rose meg av. Jeg er mislykket. Så fikk jeg lese dette i Paulus brev til romerne:
Kap 5, v 6: "For mens vi ennå var skrøpelige, døde Kristus til fastsatt tid for ugudelige."
Kap 5, v 8: "Gud viser sin kjærlighet til oss ved at Kristus døde for oss mens vi ennå var syndere."
Kjære Jesus, takk at vi får være dine.
Takk for all din godhet inntil denne dag!
Takk for blodet ditt som fløt,
da du dødens lenker brøt,
takk at veien inn til Himlen den er fri!
Og på denne veien vandrer også vi!
Det er evig sant som Bibelen forteller:
Den er salig, den som har sin synd forlatt!
Tenk å daglig knele ned
og erfare Herrens fred,
og få vandre i Hans gjerninger og bud,
og ha saken her i orden med sin Gud.
Det er veldig kjekt å få kommentarer på innleggene. Takk til alle som tar seg tid til det. :)

onsdag 22. oktober 2008

Røyskatt- jakt.

Nå har Eivind laget felle sammen med ungene. Det er vel lite trolig at vi får tak i den, men en viss spenning er det likevel. Røyskatten er vel over alle vidder for lenge siden. Fella ble satt opp i går kveld, og det tok ikke mer enn fem minutter før det første "byttet" ble tatt. Det var selvfølgelig Lucy, katta vår, som synes kjøttpølse lukter fortreffelig! Fikk dessverre ikke tatt bilde før ungene slapp henne ut igjen.






tirsdag 21. oktober 2008

Bra med Joar.

Det går foreløpig bra med Joar. Han er ikke fin å se på, men matlysten er bra. Karen vil ikke ut i dag. Hun vil ikke være sammen med røyskatten, sier hun. Jentene er nok litt redde. Vi vil prøve å lage ei felle sammen med ungene. De er veldig oppsatt på å få "kverka" syndebukken. Sist vi så den var i går kveld. Da var den rett nedenfor yttertrappa vår.
Nå sover Benjamin og jentene sitter og ser en film. Deilig med slike fristunder. Skal nytte tiden nå og lese litt i Guds Ord.

mandag 20. oktober 2008

Angrepet av røyskatt!

Stakkars Joar, kaninen vår. Da vi skulle stelle med ham i dag var han angrepet av en røyskatt. Jeg prøvde å slå røyskatten med ei lekt mens den var inne i buret. Den freste mot oss og var helt vill. Jeg også! Alle ungene sto rundt og så på. Så smatt den plutselig ut i et lite hull i nettingen og forsvant. Joar sitter igjen uten funksjonelle øyne. Det ene er borte tror vi. Eivind får ta avgjørelsen om det blir avlivning. Vi ser det an til i morgen. Huff, dette var en ekkel opplevelse for meg og ungene. Helt utrolig at ei lita røyskatt angriper en kanin som er mange ganger større! Morfar i Tr.heim sier mårdyrene er kjent for å ta veldig store byttedyr. Mitt store problem er at jeg ikke tør la Benjamin sove ute i vogna mer. River den øynene ut på en kanin, er vel heller ikke en baby helt trygg. Som dere forstår er jeg oppskaket i dag.

lørdag 18. oktober 2008

Lørdagskveld!


De tre minste tar helgabadet.



Vi spiller Settlers når tre av de mellomste er lagt.



Benjamin er med på moroa.


Alle ungene er i seng og vi koser oss! Saftig elgbiff med fløtegratinerte poteter, kantareller, løk og guacamole.

torsdag 16. oktober 2008

Blid gutt!





Tur rundt "Lissvatnet" .

Det er så kjekt med en onkel som ennå er ungkar! Denne karen kan både bytte bleier og rydde hus. Og det gjør han helt frivilleg!

onsdag 15. oktober 2008

"Sydenferie" i Selbu

Benjamin 4 mnd.

Pappa og Maria.


Isak, Emil, Elise og Ingeborg.

Isak.

Marie, Karen, Aron, Maria, Julie og Emil.

Vi hadde ei fantastisk feriehelg til Selbu i sommer. Med rundt 30 grader i skyggen ble det mye lek og bading i Selbusjøen. Takk for turen Bente og Hege m/familier. Takk Berte og John for lånet av feriehus.

Kjæledyrene våre.

Mira, en øst-sibirsk laika.

Lucy, ei lurvete skogkatt.

søndag 12. oktober 2008

Skolestart 2008

Tiden går så fort! Nå har vi fire på skolen.